Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vendégváró jércezserbó recept

Vendégváró jércezserbó recept

A Vendégváró jércezserbó hozzávalói:
40 dkg csirkemellfilé,
őrölt fehérbors,
10 dkg dió,
3 evőkanál baracklekvár,
1 dl tejszín,

2 db tojás,
10 dkg porcukor,
1 evőkanál tejföl,
20 dkg vaj,
40 dkg finomliszt.


A Vendégváró jércezserbó elkészítési módja:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, az egyik tojást meg egy pici sót. A tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, azután letakarva 30 percig pihentetjük a hűtőszekrényben. Közben a csirkehúst kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a tejszínt meg a maradék tojást, sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük, végül botmixerrel az egészet pépesre keverjük. A tésztát négyfelé, a húsmasszát háromfelé osztjuk. Egy 25 × 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beletesszük az első kinyújtott tésztaadagot. Megkenjük a húskrém harmadával, és megszórjuk darált dióval. A következő két tésztalappal hasonlóképpen járunk el. Az utolsó lappal befedjük, és megkenjük savanykás házi baracklekvárral. Közepesen meleg sütőben, 160 fokon 40-50 percig sütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellőképpen átsült-e a tésztánk. Miután kivettük a sütőből, a tetejét megszórjuk gorombára vágott dióval.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vendégváró jércezserbó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook