Köményes-mandulás borkorcsolya recept
A Köményes-mandulás borkorcsolya hozzávalói:ízlés szerint szeletelt mandula,
köménymag,
1 db tojás,
csipet só,
1 dl tejföl,
2 dkg élesztő,
2 db tojássárgája,
10 dkg vaj,
25 dkg finomliszt.
A Köményes-mandulás borkorcsolya elkészítési módja:
Elmorzsoljuk a lisztet az élesztővel, beletesszük a langyos vajat, a tojássárgájákat, a sót meg a tejfölt, és kemény tésztát gyúrunk belőle. Egy óra hosszat hideg helyen pihentetjük, majd liszttel megszórt gyúródeszkán egy centi vastag téglalappá kinyújtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, meghintjük köménymaggal és durvára vágott mandulával. Derelyemetszővel rudacskákra vágjuk, kizsírozott tepsire tesszük, és előmelegített, forró sütőben megsütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. máj. 10. 19:11
A köményes-mandulás borkorcsolya elkészítési módja és hozzávalói.