Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Köményes-mandulás borkorcsolya recept

Köményes-mandulás borkorcsolya recept

A Köményes-mandulás borkorcsolya hozzávalói:
ízlés szerint szeletelt mandula,
köménymag,
1 db tojás,
csipet só,
1 dl tejföl,
2 dkg élesztő,
2 db tojássárgája,
10 dkg vaj,
25 dkg finomliszt.


A Köményes-mandulás borkorcsolya elkészítési módja:
Elmorzsoljuk a lisztet az élesztővel, beletesszük a langyos vajat, a tojássárgájákat, a sót meg a tejfölt, és kemény tésztát gyúrunk belőle. Egy óra hosszat hideg helyen pihentetjük, majd liszttel megszórt gyúródeszkán egy centi vastag téglalappá kinyújtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, meghintjük köménymaggal és durvára vágott mandulával. Derelyemetszővel rudacskákra vágjuk, kizsírozott tepsire tesszük, és előmelegített, forró sütőben megsütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A köményes-mandulás borkorcsolya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook