Sajtos csirkemell őzgerincben sütve recept
A Sajtos csirkemell őzgerincben sütve hozzávalói:petrezselyem zöld,
ételízesítő,
őrölt bors,
só,
3 evőkanál tejföl,
3 evőkanál finom liszt,
3 db tojás,
20 dkg trappista sajt,
1 db csirkemell,
1 csomag baconszalonna.
A Sajtos csirkemell őzgerincben sütve elkészítési módja:
Egy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a végük a forma peremén túl kilógjon. A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük. A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Sóval, borssal, Vegetával fűszerezzük, és hozzátesszük az apróra vágott petrezselyem zöldjét. Összekeverjük a sajtos masszával, és beleöntjük a formába. A tetejét a maradék reszelt sajttal meghintjük. Az őzgerincforma két oldalán kilógó szalonnavégeket ráhajtjuk, alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük, de félóra után a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon. A formát lapos tálra borítjuk, néhány perc pihentetés után szeleteljük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. máj. 7. 10:22
A sajtos csirkemell őzgerincben sütve elkészítési módja és hozzávalói.