Azsalt szilvával töltött pulykamelltekercs, sajtmártással recept
60 perc
Zsírszegény
Az Azsalt szilvával töltött pulykamelltekercs, sajtmártással hozzávalói:
4 főre
8 szelet nagyobb pulykamell
1 nagyobb csomag aszalt szilva
ételízesítő
alufólia
3 gkg vaj
2 evőkanál liszt
3 dl tej
vegeta ízlés szerint
15 dkg trappista sajt
Az Azsalt szilvával töltött pulykamelltekercs, sajtmártással elkészítési módja:
A pulykamelleket jó vékonyra kloffolom, kiterítem és meghintem ételízesítővel.A szélére ráfektetek 1 sor szilvát és jó szorosan feltekerem, a végeit behajtva.Tépek kb:15cm hosszú fólia csíkokat és szorosan betekerem őket.1 széles lábasba forralok vizet és 1/2 órára beleteszem a tekercseket hogy megpárolódjanak, közben elkészítem a sajtmártást. A vajat felolvasztom, ráteszem a lisztet, világos rántást készítek, és felengedem a tejjel, majd sűrűre forralom.Ízlés szerint ízesítem vegetával, és beleolvasztom a 15 dkg reszelt trappistát.Ha kell akkor utánízesítem hogy olyan igazi sajtos íze legyen.A tekercsek mikor megpárolódtak kiszedem őket a vízből, leszedem a fóliát rolluk, és forró kicsit megborsozott olajon hírtelen átforgatom hogy kapjon 1 kis színt. Tálaláskor minden tányérra teszek 2 tekercset, meglocsolom bőven a sajtmártással és párolt rizst adok hozzá.
Még finomabb a menü ha felezett őszibarackot, serpenyőben kevés olajon 1 csipet cukorral és kis csipetke sóval meg 2-3 ek baracklével, megfuttatunk és azzal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: erika1012, 2007. szept. 22. 14:54
Az azsalt szilvával töltött pulykamelltekercs, sajtmártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.