Bögrés-kefíres-diós recept
10 perc
A Bögrés-kefíres-diós hozzávalói:
Tészta
2 bögre liszt
3/4 bögre cukor
1 pohár kefír
2 db tojás
fél bögre étolaj
2 db vaníliás cukor
1 db sütőpor
A tészta tetejére
1 bögre durvára vagdalt dió
fél bögre sárgabaracklekvár (híg fajta) ha nincs híg akkor kicsit felmelegítve meghígul.
A Bögrés-kefíres-diós elkészítési módja:
Egy kb 35cm x 25cm-es tepsit kizsírozunk és lisztezünk, és félretesszük. A tésza hozzávalóit egy edényben jól összekeverjük, beleöntjük az előzőleg kikent, és lisztezett tepsibe, elsimítjuk (segítünk a tésztának szétfolyni mert kissé sűrű állagú) A tészta tetejét megcsurgatjuk a híg sárgabaracklekvárral (nem baj ha nem jut telibe mindenhová a tésztán) majd megszórjuk a durvára vágott dióval, és a tenyerünkkel óvatosan belenyomkodjuk a diót félig a tésztába. Így szeleteléskor nem potyog le a sütiről. Előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük.
A tésztánál kb 2 dl-es bögrével dolgozunk.Mint a teásbögrék.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: erika1012, 2010. szept. 26. 14:36
A bögrés-kefíres-diós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.