Karamellkrémes süti recept
50 perc
A Karamellkrémes süti hozzávalói:
Piskótához:
44 dkg finomliszt
30 dkg cukor
6 tojás
1,5 dl olaj
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
4 ek méz
Krémhez:
1/2 l tej
6 ek liszt
25 dkg cukor
15 dkg vaj/ margarin
kis doboz Hulala
Tetejére:
durvára tört dió/ szeletelt mandula
A Karamellkrémes süti elkészítési módja:
Tészta készítése: A piskótához az egész tojásokat felverjük a cukorral, mézzel, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. Az átszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport, majd ezt is hozzáadagoljuk a tojásokhoz. A folyékony massza felét sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Kiborítjuk, és ugyanígy sütünk még egy lapot. Krém készítése: Edénybe 1/2 dl vizet öntünk, és beleszórjuk a cukrot. Addig kevergetjük, amíg felolvad, majd kislángon sötétbarnára karamellizáljuk. Kevés tejjel kikeverjük a lisztet. A karamellre ráöntjük a megmaradt forró tejet (vigyázat! veszélyes művelet). Addig kavarjuk kislángon, ameddig teljesen feloldódik a karamell a tejben. Hozzáadjuk a tejjel elkevert lisztet, és sűrűre főzzük folyamatos keverés mellett kislángon. (Praktikus kézi habverővel keverni, így csomómentes lesz.) Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a puha margarint vagy vajat, és habverővel habosítjuk. Felverjük a kis doboz Hulala növényi tejszínt, és belekeverjük a krémbe. Süti összeállítása: Az egyik lapra felkenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a tetejét, amit bevonunk a megmaradt krémmel. Tetejére durvára tört diót, mandulát szórunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andrea0223, 2010. jún. 24. 17:29
A karamellkrémes süti elkészítési módja és hozzávalói.