Márványos epres kenyér recept
75 perc
192 kcal
12 dkg vaj
3tojás
12dkg liszt+2EK
1csom.vaníliás cukor
12dkg porcukor
2EK kakaópor
fél EK sütőpor
10dkg eper
1 citrom héja
A Márványos epres kenyér elkészítési módja:
A vajat a porcukorral kihabosítjuk és a tojásokat egyenként hozzáadva tovább keverjük,majd a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk a masszába.3 részre osztjuk:az elsőbe belekeverjük a kakaóport,a másodikba a citromhéjat és a vaníliáscukrot,a harmadikba az összeturmixolt epret + a két evőkanál lisztet. Vajjal,liszttel kikent őzgerinc formába töltjük,sütjük 170 fokon,kb 30-35 percig.
Ha szép pirosat szeretnál,az epres részbe tehetsz egy csepp piros ételfestéket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szandi30, 2010. jún. 24. 06:58
A márványos epres kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.