Pórés-karfiolos rakottas recept
55 perc
725 kcal
20 dkg rizs
20dkg karfiol
50dkg darált pulykahús
2 nagy póréhagyma
só,szerecsendió
2dl tejszín
2dl tejföl
10dkg sajt
olaj
A Pórés-karfiolos rakottas elkészítési módja:
A rizst készre pároljuk,a karfiolt félig puhára főzzük,villával összetörjük és a rizzsel elkeverjük. Póréhagymát felkarikázzuk,kevés olajon megpároljuk,hozzáadjuk a darált p.húst és fehéredésig pirítjuk.Megsózzuk és kb fél mokkáskanálnyi szerecsendiót adunk hozzá.Felöntjük a tejszínnel és pár perc alatt összeforraljuk.Tűzálló tálba rétegezzük a karfiolos rizst és a húst,a rétegek közé teszünk egy kis tejfölt.Tetejére szórjuk a reszelt sajtot és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük:-)
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: szandi30, 2010. jún. 19. 17:06
A pórés-karfiolos rakottas elkészítési módja és hozzávalói.