Rakott burgonya juhtúróval, újhagymával recept
A Rakott burgonya juhtúróval, újhagymával hozzávalói:1 kg újkrumpli
50 dkg juhtúró
5 szál újhagyma
1 csokor petrezselyem
10 dkg trappista sajt
bors
A Rakott burgonya juhtúróval, újhagymával elkészítési módja:
A krumplit héjában puhára főzzük,majd karikára vágjuk,sózzuk.A juhtúrót elkeverjük a karikára vágott újhagymával és a felaprított petrezselyemmel,borsozzuk.Tűzálló tálba rétegezzük,tetejére reszelt sajtot teszünk,160C-on sütjük,amíg a sajt rá nem pirul a tetejére.
A krumplit óvatosan sózzuk,vagy egyáltalán ne,mert a juhtúró eléggé sós!
Akinek száraznak tűnik a túrós massza,az a rétegek közé tehet egy kis tejfölt is!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: szandi30, 2010. júl. 26. 06:48
A rakott burgonya juhtúróval, újhagymával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.