Tavaszi újkrumpli recept


Az első igazán tavaszi étel nálunk az újkrumpli, újhagyma zöldjével, sok petrezselyemmel és virslikarikákkal. Meg persze egy szép fej salátával!
Nagyon bonyolult étel, kifejezetten csak haladóknak:
Egy kis zsiradékon (kacsazsírom:)) megfuttatom az összevágott hagymaszárat, majd rádobom a megpucolt újkrumplit. Leglátványosabb a parázskrumpli ( a dió nagyságú egyben). Végül megszórom sok-sok petrezselyemmel. Fedőt teszek rá pár percre, majd leveszem, hozzáadom a virslit és zsírjára sütve átpirítom.
Vigyázat, nagyon gyorsan kész lesz, nem szabad sokáig fedő alatt párolni, mert szétesik a krumpli!
Lehet fűszerezni is ízlés szerint, de az elsőnek igazi tavasz íze van, kár elnyomni!
Ha éppen akkor sütöm ki a kacsahájat, akkor érdemes a tepertőből is benne hagyni!
A Tavaszi újkrumpli elkészítési módja:
1 kg. diónyi újburgonya 2. cs. újhagymaszár ízlés szerint virsli fűszerek
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: fincsi5, 2015. febr. 28. 09:43
A tavaszi újkrumpli elkészítési módja és hozzávalói.