Tavaszi csirkebrassói recept
70 perc
A Tavaszi csirkebrassói hozzávalói:
60 dkg csirkemell
80 dkg újkrumpli
3 paprika
4 közepes paradicsom
1 erős paprika
3 szál újhagyma
6 gerezd fokhagyma
olaj
só,fekete bors
A Tavaszi csirkebrassói elkészítési módja:
A burgonyát folyó víz alatt alaposan megmossuk, majd felkockázzuk, kevés olajon enyhén megpároljuk, végül szép barnára pirítjuk. A csirkemellet, a paprikát és a paradicsomot lehetőleg egyforma kockákra vágjuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk. Vegyünk elő egy nagyobb serpenyőt, amiben forrósítsunk olajat, pirítsuk meg a csirkemellet. Amikor már teljesen átpirult, megsózzuk, hozzáadjuk a paprikát, az újhagymát, a fokhagymát és a legvégén a paradicsomot. Végül összeforgatjuk a pirított burgonyával és frissen őrölt borssal ízesítjük.
Tálalás előtt megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. máj. 25. 12:40
A tavaszi csirkebrassói elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.