Borjú marsala recept


2 evőkanálnyi olaj
4 szelet kicsontozott, borjúlábszár (50 dkg)
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
25 dkg sampion gomba, vékonyra szeletelve
0,7 dl marsala bor (helyettesíthető édes tokaji szamorodnival)
1,5 dl marhahúsleves
1 evőkanálnyi friss metélőhagyma
A Borjú marsala elkészítési módja:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Süssük meg a borjúhúst mindkét oldalán olyan puhaságúra, ahogyan szeretjük, majd szedjük ki a serpenyőből. Tegyük bele a vöröshagymát, kevergetve süssük puhára. Adjuk hozzá a gombát, a marsalát és a levest. Kevergessük, amíg a keverék fel nem forr és be nem sűrűsödik. A szószt öntsük rá a borjúhúsra, szórjuk meg metélőhagymával.
Tálalhatjuk puliszkával vagy natúr krumplival.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. máj. 14. 13:10
A borjú marsala elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.