Brassói káposzta recept


1 kg fejes káposzta
50 dkg sertéshús
15 dkg füstölt szalonna
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt, köménymag, só
A Brassói káposzta elkészítési módja:
A káposztát gyaluld, vagy vágd szálasra és a nagyobb darabokra osztott hússal, sóval, egy kávéskanálnyi köménymaggal tedd föl főni annyi vízben, amennyi az egészet ellepi. A felszeletelt szalonnát süsd ki. A tejfölt keverd el a liszttel és a szalonna zsírjával. Ha a hús megpuhult, vedd ki a káposztából, de tarts melegen. A káposztához add hozzá a bekevert tejfölt, s együtt jól forrósítsd át.
A káposzta tetejére tedd a húst és a sült szalonnát, úgy tálald.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. máj. 12. 13:26
A brassói káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.