Snidlinges pulykamell szalonnás zöldborsóraguval recept
50 perc
A Snidlinges pulykamell szalonnás zöldborsóraguval hozzávalói:
4 szelet ujjnyi vastag pulykamellfilé
1 nagy csokor snidling
4 dkg vaj
Só, durvára tört színes bors
A zöldborsóraguhoz:
60 dkg zöldborsó
2 dkg vaj
15 dkg húsos füstölt szalonna
8 dl zöldségleves
1 csokor petrezselyem
só, őrölt bors
A Snidlinges pulykamell szalonnás zöldborsóraguval elkészítési módja:
A pulykamellszeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd szórjuk meg sóval, színes borssal, és aprított snidlinggel. Fóliával letakarva, 2-3 órára tegyük a hűtőbe pácolódni, majd a közepesen forró vajbn mindkét oldalukat süssük pirosra. A zöldborsóraguhoz az olvasztott vajban pirítsuk meg a kis kockákra vágott szalonnát, majd öntsük hozzá a zöldséglevesben megfőzött, leszűrt zöldborsót. Sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, és közepes tűzön pároljuk össze.
Tálaláskor a sült pulykaszeletet tegyük tányérra, és félig halmozzuk rá a szalonnás zöldborsóragut.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. máj. 10. 12:56
A snidlinges pulykamell szalonnás zöldborsóraguval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.