Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csőben sült lencse recept

Csőben sült lencse recept

A Csőben sült lencse hozzávalói:
35 dkg lencse
50 dkg darált sertéshús
10 dkg vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
fokhagyma, só, bors, őrölt kömény, pirospaprika
20 dkg vegyes sajt
2 evőkanál liszt
2 tojás
2-3 dl tejföl


A Csőben sült lencse elkészítési módja:
A lencsét sós vízben puhára főzzük. Kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, félretesszük. A zsírjában megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a darált húst, só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, fokhagymával ízesítjük és puhára pároljuk. összekeverjük a leszűrt lencsével, kivajazott jénaiba tesszük, befedjük a reszelt sajt, tejföl, tojás és liszt keverékével. Rászórjuk a szalonnapörcöt, még egy kis reszelt sajtot, előmelegített sütőben összesütjük. (200 fokon kb. 15 perc)


Kategória: Egytálételek receptjei


A csőben sült lencse elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook