Hússal rakott lencse recept
A Hússal rakott lencse hozzávalói:1 csomag lencse
1 evőkanál ételízesítő
só, bors
3 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
30 dkg darált hús
1 pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 tojás
A Hússal rakott lencse elkészítési módja:
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk. Másnap az áztatóvizet leöntjük róla, és annyi ételízesítős, borsos, fokhagymás, babérleveles vízben tesszük fel főzni, amennyi ellepi. Beletesszük az egyben hagyott fokhagymát és a babérlevelet. Kb. 40 perc alatt megfő. A darált húst hagymán pörköltszerűen lesütjük, sózzuk, borsozzuk. A lencse felét jénaiba rétegezzük, a darált húst rásimítjuk, majd újból lencse kerül rá. A tetejére tojással, sajttal elkevert tejfölt öntünk. Forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje piros lesz.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. dec. 29. 06:58
A hússal rakott lencse elkészítési módja és hozzávalói.