Bundás kenyér-másként recept
A Bundás kenyér-másként hozzávalói:4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg),
5 dkg reszelt sajt,
2 tojás,
1 dl tej,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál ételízesítő,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint törött bors és
őrölt szerecsendióvirág
a tepsihez 2 evőkanál olaj.
A Bundás kenyér-másként elkészítési módja:
Előkészítése: a sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Minden darab kenyeret belemártok a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Edina0077, 2007. máj. 16. 14:03
A bundás kenyér-másként elkészítési módja és hozzávalói.