Burgonyaomlett recept
A Burgonyaomlett hozzávalói:40 dkg burgonya,
10 dkg húsos,
füstölt szalonna,
8 tojás,
1 fej hagyma,
1 dl tej,
1 evőkanál liszt,
1 csokor metélőhagyma,
só
A Burgonyaomlett elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük. Meghámozzuk, 3 mm vastagon felszeleteljük. A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk, zsírján üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a burgonyakarikákat és mindkét oldalon megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A tojásokat felverjük, összekeverjük a liszttel és a tejjel. Sózzuk, majd a hagymás burgonyára öntjük. Keverés nélkül, kis lángon addig sütjük, amíga tojás megszilárdul. Frissen vágott metélőhagymával meghintve kínáljuk
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Edina0077, 2007. máj. 16. 14:06
A burgonyaomlett elkészítési módja és hozzávalói.