Szalonnás busa mustáros sóskasalátával recept
A Szalonnás busa mustáros sóskasalátával hozzávalói:4db ujjnyi vastag busaszelet(kb 70 dkg)
5dkg füstölt szalonna
40dkg burgonya
1 citrom leve
1 csomó petrezselyemzöld
10 dkg vaj
40 dkg sóskalevél
2 evőkanál mustár
1 dl olaj
1/2dl száraz fehérbor
só
1 evőkanál liszt
A Szalonnás busa mustáros sóskasalátával elkészítési módja:
A halat megtisztítom, kibelezem. A fejét és törzsének elvékonyodó végét más étel készítéséhez félreteszem. A megmaradt részt kb. 2 cm-es szeletekre vágom, citromlével meglocsolom. Ugyancsak 2 cm széles, vékony csíkokra vágott szalonnával körbetekerem a halszeleteket. A szalonnát néhány fogvájóval, illetve hústűvel rögzítem, amelyeket tálalás előtt majd eltávolítok belőle. Sózzuk, lisztbe mártjuk,olvasztott vajon lassú tűz fölött öt percig sütjük, majd megfordítjuk és további négy-öt perc múltán kellőképpen átsütve azon melegében tálaljuk. A sóskasalátához: A sóska szárát letépkedjük, bő vízben többször megmossuk, leszűrjük, alaposan lecsurgatjuk. Közvetlen tálalás előtt mustáros öntettel keverjük össze, ami úgy készül, hogy a mustárhoz állandó kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat majd fehér borral mártás sűrűségűre hígítguk. Sóval ízesítjük. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: pillango31, 2007. márc. 14. 21:13
A szalonnás busa mustáros sóskasalátával elkészítési módja és hozzávalói.