Káposztás bab csülökkel recept
A Káposztás bab csülökkel hozzávalói:fél kg száraz bab
közepes füstölt hús (csülök)
fél kg savanyú káposzta
kevés zsír, liszt, pirospaprika
ételízesítő, babérlevél
1 pohár tejföl
kb. fél liter tej
A Káposztás bab csülökkel elkészítési módja:
A babot négy liter hideg vízzel felteszünk főni. (Ha előző nap beáztatjuk, hamarabb elkészül.) Beletesszük a kockára vágott füstölt csülköt, kis ételízesítőt és babérlevelet. Sózni nem kell, a füstölt hústól bőven elég benne a só. Közben feltesszük a savanyú káposztát főni, úgy hogy ellepje a víz, és szórunk rá ételízesítőt, ezt kb. fél óráig kell főzni. Ha megfőtt a savanyú káposzta és a bab is, akkor összeöntjük őket. Rántás: egy evőkanál megolvasztott zsírba teszünk annyi lisztet, amennyit a zsír felvesz, egy kicsit pirítjuk. Aztán ebbe a masszába kerül a pirospaprika, hogy szép színes legyen. A rántást levesszük a tűzről, még két kanál lisztet teszünk bele, majd a tejföllel csomómentesre keverjük. Ha túl sűrű, tegyünk bele tejet, és öntsük a levesbe. Ezután hozzáöntjük a maradék tejet. Ennek a levesnek savanykás ízűnek kell lennie. Ha nem elég savanyú, akkor ecettel lehet savanyítani.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. dec. 28. 06:58
A káposztás bab csülökkel elkészítési módja és hozzávalói.