Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kókuszos csokifánk recept

Kókuszos csokifánk recept

A Kókuszos csokifánk hozzávalói:
2 dl tej
pici só, pici cukor
20 dkg margarin
20 dkg liszt
6 tojás

krémhez:
10 dkg étcsokokoládé
30 dkg tejszínhab
5 dkg porcukor
0,5 dl rum

díszítéshez:
25 dkg fehércsokoládé
15 dkg kókuszreszelék


A Kókuszos csokifánk elkészítési módja:
A tejet a margarinnal, a sóval és a cukorral felforralom. Amikor forr, beleöntöm a lisztet, és addig kevergetem, amíg az edény falától el nem válik. A tűzről levéve hozzáadom a tojásokat, jól eldolgozom, amíg sűrű masszát kapok. Sütőpapírral bélelt, nedves sütőlapra dió nagyságú gömböket formálok. Előmelegített sütőben, 200-220°C-on sütöm kb. 20-25 percig. A krémhez a cukrot a habtejszínnel felverem, majd az olvasztott étcsokoládéval és a rummal ízesítem. A fánkokat félbevágom és a krémmel megtöltöm. A fehércsokoládét gőz fölött felolvasztom, a fánkokat egyenként belemártom, majd kókuszreszelékben meghempergetem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kókuszos csokifánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook