Kókuszos csokifánk recept
A Kókuszos csokifánk hozzávalói:2 dl tej
pici só, pici cukor
20 dkg margarin
20 dkg liszt
6 tojás
krémhez:
10 dkg étcsokokoládé
30 dkg tejszínhab
5 dkg porcukor
0,5 dl rum
díszítéshez:
25 dkg fehércsokoládé
15 dkg kókuszreszelék
A Kókuszos csokifánk elkészítési módja:
A tejet a margarinnal, a sóval és a cukorral felforralom. Amikor forr, beleöntöm a lisztet, és addig kevergetem, amíg az edény falától el nem válik. A tűzről levéve hozzáadom a tojásokat, jól eldolgozom, amíg sűrű masszát kapok. Sütőpapírral bélelt, nedves sütőlapra dió nagyságú gömböket formálok. Előmelegített sütőben, 200-220°C-on sütöm kb. 20-25 percig. A krémhez a cukrot a habtejszínnel felverem, majd az olvasztott étcsokoládéval és a rummal ízesítem. A fánkokat félbevágom és a krémmel megtöltöm. A fehércsokoládét gőz fölött felolvasztom, a fánkokat egyenként belemártom, majd kókuszreszelékben meghempergetem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. dec. 26. 06:55
A kókuszos csokifánk elkészítési módja és hozzávalói.