Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nem érdemes lejjebb venni a hőmérsékletet? fórum

Nem érdemes lejjebb venni a hőmérsékletet? (tudásbázis)

ma 13:32
20 fok alatt nem komfortos szerintem.
9. katt2 (válaszként erre: 8. - Kristo_f)
ma 13:15
A határ sok mindentől függ, nemcsak a spórolástól, hanem a komfortigénytől is. Pl: a modern, sokszázmilliós házakat levegő-víz hószivattyúval, padlófűtéssel, mennyezethűtéssel tervezik. Ezek nagyon jók, de azt tudni kell, hogy a hőszivattyú teljesítménye alig nagyobb, mint ami a ház hőntartásához szükséges. Ezért egyes helyeken, mire a fűtés csinál 10 fokból 22 fokot a házban, két nap is eltelik. Azt már nehéz kivárni, ott tényleg csak hetes időtartamra célszerű leállítani, vagy csökkenteni a fűtést. Persze a megoldás az, hogy az interneten keresztül két nappal korábban bekapcsolják, mondjuk még a sielési helyszínen a fűtést.
8. kristo_f (válaszként erre: 6. - Simple)
tegnap 22:54

Ha 10 napig nem lenne otthon, le kellene kapcsolni vagy nem?

Persze le! Hol a határ?

7. kristo_f (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 22:52

Nem tudom! Egyszer mérd le. Nyilván egy óra hosszára nem érdemes levenni

Ugyanakkor mégis, mert egy óra alatt nem hül annyit a viz mint amennyi hő kellene neki melegitésre

Itt már komoly hőszámitások kellenének amihez nem értek

Amit irok csak ráérzésből írom

6. simple (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 22:17
Több energia kell állandóan újra felfűteni, mint egyenletes hőmérsékleten tartani. Nem érdemes levenni.
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Kristo_f)
tegnap 21:57
Két fokkal veszem lejjebb és majd három négy órán keresztül folyamatosan fűt a kazán
4. kristo_f (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 21:51

Egy éjszaka!

Szerintem érdemes levenni a fűtést

Legközelebb stopperold le mennyi idő alatt fűt elvárt hőmérsékletre, mennyi a gázóra állás és mennyi ha nem veszed le távollétedben

Én nem tudom alátámasztani méréssel mert konvektoraim vannak

Ha csak rövid időre megyek el, lekapcsolom.

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Myra)
tegnap 21:32
Szerintem akkor is hasonló lenne a számla ha nem tekergetnék a termosztátot
2. Myra (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 21:13
A lányomnál napközben is és éjszaka is leveszik a fűtést, csak délután ill. 17 óra után fűtenek lefekvésig. Alig van fűtés számlájuk.
tegnap 20:58
Mikor elmegyek otthonról és mondjuk egy éjszakát nem töltök otthon szerintem akkor is kár levenni akár egy két fokkal is a hőmérsékletet mert úgy vettem észre hogy a visszafűtéssel kb. ott vagyok anyagilag..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook