Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Frankfurti leves másképp recept

Frankfurti leves másképp recept

A Frankfurti leves másképp hozzávalói:
40 dkg kelkáposzta
25 dkg sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 nagyobb burgonya
1 dl olaj
kevés liszt
20 dkg virsli
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl
majoranna
só, bors


A Frankfurti leves másképp elkészítési módja:
A finomra vágott vöröshagymát kissé megsózva, fedő alatt, az olaj felében puhára pároljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst és erős lángon addig pirítjuk, amíg levet enged. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a meghámozott és kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával, finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz). Felengedjük vízzel. Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, s besűrítjük a forrásban lévő levest. Még egyszer összeforraljuk. A végén tesszük bele az előzőleg pár csepp olajon megpirított virslikarikákat. Petrezselyemmel díszítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A frankfurti leves másképp elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook