Brassói aprópecsenye Gabi módra recept
A Brassói aprópecsenye Gabi módra hozzávalói:60 dkg. sertéshús (tarja,lapocka vagy comb)
1 db. nagyobb vöröshagyma
5 - 6 gerezd fokhagyma
20 - 25 dkg.gomba,lehet konzerv is(én ez utóbbit jobban szeretem)
1 dl olaj vagy zsír (ki melyiket szereti jobban)
fűszerek:ételízesítő, bors,majoranna,kömény,só
1 db. zöldpaprika
1 db. paradicsom
A Brassói aprópecsenye Gabi módra elkészítési módja:
húst vékony csíkokra vágom,megszórom a fűszerekkel,2-3 gerezd fokhagymát ráaprítok,letakarom és hűtőszekrényben hagyom pihenni 2-3 óra hosszat (előző este is előkészíthető). A hagymát apró kockákra szeletelem és megfuttatom az olajon.Ha üveges,rátaszem a bepácolt husikát,kevés vizet öntök alá.fedő alatt megpárolom. Mielőtt a hús puhára párolódik ráteszem a gombaszeleteket és együtt készre pirítom. Ízlés szerint megkeresztelhetjük némi borocskával is. Amíg a hús puhul a burgonyakockákat sós vízben félpuhára főzöm,majd olajon világos aranybarnára sütöm. Ezzel a megpróbáltatásai még nem értek véget sem a krumplinak,sem a háziasszonynak,mert egy tepsibe öntjük a krumplit. A sűltkrumplikra halmozzuk a húst,megszórom a maradék apróra vágott fokhagymával,kevéske pirospaprikával és lazán összekeverem. Kevés vizet vagy húslét öntök alá. A zöldpaprikát és a paradicsomot rákarikázom,lefedem alufóliával és 180-200 fokos sütőben Kb.15-20 percig összemelegítem. Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! Preszter Gabi.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Preszter Gabi, 2009. júl. 4. 17:56
A brassói aprópecsenye gabi módra elkészítési módja és hozzávalói.