Kolozsvári-káposzta recept

70 dkg lapocka
70 dkg savanyúkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 EK fűszerpaprika
só bors
1 cikk fokhagyma
MK majoranna (Mokkáskanál)
Mk öröltbabérlevél
1 dl rizs
3 dl tejfől
A Kolozsvári-káposzta elkészítési módja:
A vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a paprikát és felöntjük 3 dl vízzel a húst aprókockára vágva bele tesszük és a többi füszereket,kb 1 óráig takarékon fözzük,(esetleg ha kell potoljuk a vízet) majd bele tesszük a megmosott rízst is,mikor felforrt le zárjuk a lángot és a párában meg fől a rízs is. Majd gazgagon tejfőlel meg locsolva tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. jan. 27. 19:05
A kolozsvári-káposzta elkészítési módja és hozzávalói.