Székelytokány egyszerűen recept


60 dkg
sovány sertéslapocka
2 evőkanál mangalicazsír
1 kiskanál finom só
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
4 nagyobb fej vöröshagyma
2 kiskanál frissen tört fekete bors,
A Székelytokány egyszerűen elkészítési módja:
A hús kisebb kockákra vágjuk, a zsírt felforrósítjuk. A forró zsírban átkevergetve fehéredésig megpirítjuk a húskockákat, majd tűzről lehúzva paprikázzuk, sózzuk. Visszatéve ha már kevés levet engedett megszórjuk a törött borssal is. Hagyjuk, hogy párolódjon. Közben megtisztítjuk a vöröshagymát és nagyobb szeletekre vágjuk. Ha a hús már majdnem puha hozzátesszük és ezzel együtt készre pároljuk.Ha szükséges utánaízesítjük. Akkor az igazi, ha érezzük a jó borsos ízt. Puliszkával és zöld salátával az igazi.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. jan. 26. 05:57
A székelytokány egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.