Szalonnás macok (harula, tócsi, tócsni ) recept
80 perc
A Szalonnás macok (harula, tócsi, tócsni ) hozzávalói:
1 kg
tisztított burgonya
15 dkg
húsos füstölt szalonna
10 dkg
sima liszt
1 db
tojás
5-6 dkg
tisztított vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
őrölt fekete bors
2 evőkanál sertészsír
só.
A Szalonnás macok (harula, tócsi, tócsni ) elkészítési módja:
A vöröshagymát egészen apróra vágjuk, a szalonnát kis kockákra. A szalonnát kisütjük, majd belerakjuk a vöröshagymát és aranysárgára pirítjuk.A tisztított burgonyát finom reszelőn lereszeljük (jobb, ha daraboljuk és bormixerrel eldolgozzuk), a masszát megsózzuk, őrölt fekete borssal megszórjuk,hozzáadjuk a felvert tojást, a szétzúzott fokhagymát és a szalonnazsírban megfonnyasztott vöröshagymát a szalonna pörcökkel együtt, végül a lisztet, és az egészet alaposan összekeverjük. Egy nagyobb tepsit kikenünk sertészsírral, belesimítjuk a tésztamasszát, a tetejét kevés zsírral megkenjük és kemencében ( sütőben) készre sütjük.
Ízletes étel, amit hideg savanyú káposztával és borral kínáljunk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. jan. 21. 04:55
A szalonnás macok (harula, tócsi, tócsni ) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.