Galyasági paprikás újburgonya bográcsban. recept
120 perc
A Galyasági paprikás újburgonya bográcsban. hozzávalói:
1,5 kg (új)burgonya
15 dkg parasztkolbász (házi füstölt kolbász)
2 fej nagy vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db erős paprika 2 szem paradicsom
3 evőkanálnyi mangalicazsír
1 evőkanál pirospaprika 1 kiskanál őrölt kömény 1 dl tejföl.
A Galyasági paprikás újburgonya bográcsban. elkészítési módja:
Az újburgonyát hideg vízbe tesszük, héját lekaparjuk, utána jól megmossuk, az apróbbakat egyben hagyjuk a többit kettévágjuk. A kolbászt pár pillanatra vízbe mártjuk, - így könnyebben lehúzzuk a bőrét, - majd felkarikázzuk. A vöröshagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. Az erős paprikát megmossuk, majd 2-3 vékonyabb szeletet levágunk, a többit félre tesszük. A paradicsom héját lehúzzuk és cikkekre vágjuk. A bográcsban felforrósítjuk a zsírt, beletesszük a vöröshagymát és aranysárgára pirítjuk. Most hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát, a pirospaprikát, az őrölt köményt, kevés vízzel felöntjük, és elkeverjük.Ha kissé átmelegedett hozzáadjuk az újburgonyát, a zöldpaprikát, a 2-3 szeletke erős paprikát és a paradicsomot, majd megsózzuk. Ha van fedőnk, akkor lefedjük és lassú tűzön kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Tálaláskor a tetejére kevés tejfölt teszünk. Friss barna kenyérrel kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2015. máj. 27. 06:58
A galyasági paprikás újburgonya bográcsban. elkészítési módja és hozzávalói.