Avasi pincepörkölt borral recept
150 perc
Az Avasi pincepörkölt borral hozzávalói:
4 személyre: 80 dkg sertéstarja
60 dkg burgonya
2 fakanálnyi sertészsír
2 nagyobb fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
őrölt bors
só
pirospaprika
2 db zöldpaprika,1 db csípős hegyes paprika 3 nagyobb szem érett paradicsom
3 dl száraz vagy félszáraz fehér bor
kevés víz.
Az Avasi pincepörkölt borral elkészítési módja:
A tarját bepácoljuk: a húst felkockázzuk, besózzuk, megborsozzuk, apróra vágott fokhagymával megszórjuk, ráöntjük a bort, majd annyi vizet öntünk rá, hogy az a húst teljesen ellepje. Egy napra hűtőbe tesszük. Másnap a vöröshagymát apróra vágjuk és a forró sertészsírban megdinszteljük,ajd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és elkeverésae után hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, a szintén kockákra vágott burgonyával együtt. Végül felöntjük vízzel. Mikor már egy kicsit megfőtt a burgonya, hozzáöntjük a húst az összes levével együtt, ha kell ízlés szerint tovább fűszerezzük és ha úgy ízlik, akkor egy kevés csípős paprikát is tehetünk bele. Ha a lé kezd elfőni, az borral pótoljuk. Bográcsban szabad tűzön elkészítve nagyon finom. vagy öntsünk hozzá még bort. (ez már ízlés dolga)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2015. máj. 16. 19:27
Az avasi pincepörkölt borral elkészítési módja és hozzávalói.