Töltött burgonya tepsiben recept


1 kg burgonya
15 dkg trappista sajt
1 közepes fej lila hagyma
10 szelet nyers bacon
vagy füstölt szalonna
2 szál friss rozmaring 3-4 kiskanál fűszersó
2 kiskanál só
1 dl napraforgó olaj (vagy 2 fakanálnyi sertészsír)
A Töltött burgonya tepsiben elkészítési módja:
A tisztított burgonya szemeket egészben kb. 10 perc alatt kissé sós vízben előfőzzük, majd lehűtjük, óvatosan bevagdossuk és tepsire tesszük. A réseket megtöltjük felkockázott sajttal, baconnal és feldarabolt lila hagymával. Megszórjuk rozmaringgal, fűszersóval, sóval, meglocsoljuk olajjal, és a sütőbe tesszük. Közepes hőfokon sütjük készre , majd, idény szerinti salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. aug. 30. 05:55
A töltött burgonya tepsiben elkészítési módja és hozzávalói.