Lecsós sertéstarja házi tarhonyával recept


40 dkg sertéstarja
20 dkg házi tarhonya
1 dl étolaj
4 közepes szem érett paradicsom
3 db húsos paprika
2 fej közepes vöröshagyma
2 duci fokhagymagerezd vékonyan felszeletelve
Ízlés szerint só
őrölt fekete bors.
A Lecsós sertéstarja házi tarhonyával elkészítési módja:
A húst szeleteljük, majd a széleit bevagdossuk. Ezután sózzuk, borsozzuk. A sütőtepsibe olajat öntünk, ezzel kikenjük, és a szeleteket belerakjuk. A húsok tetejére rakjuk a felszeletelt paprikát, vöröshagymát,a vágott fokhagymát és a végén a szeletelt paradicsomot, majd alufóliával lefedve az előmelegített 180-200 fokos sütőbe toljuk, ahol kb 30-35 percig sütjük. Ezután kihúzzuk és az alufóliát levesszük és kb 15-20 percig a tepsit visszatoljuk, hogy az étel jól átpiruljon. Közben elkészítjük a tarhonyát: olajban átpirítjuk, majd enyhén sós vízzel felöntve készre főzzük. Tálaláskor a tarhonyát a zöldséges sült sertéstarja mellé rakjuk és kínáljuk.
Vendégváró vacsora 2 személyre
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. aug. 28. 06:48
A lecsós sertéstarja házi tarhonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.