Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel recept

Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel recept

A Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel hozzávalói:
8 csirkecomb
3 ek zsír (kacsa, liba)
2 vöröshagyma
5 dkg kolozsvári szalonna
6 gerezd fokhagyma
1 dl rozébor
1 tk oregáno
1 tk bazsalikom
őrölt bors



A Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel elkészítési módja:
A zsíron megpirítom a kockára vágott kolozsvári szalonnát, majd rádobom a félfőre vágott vöröshagymát és megdinsztelem rajta. Hozzáadom fűszereket, bort, áttört fokhagymát, majd belerakom a megtisztított és félbe vágott combokat. Ha valaki nem szereti, a bőrét is eltávolíthatja, én is sokszor megteszem, most viszont rajtahagytam. Megsózom és fedő alatt a hús puhulásáig párolom. Néha megkeverem, az elfőtt levet kevés vízzel pótolom. A főzés vége felé már nem keverem, csak rázogatom, hogy a hús ne essen szét.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook