Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel recept
A Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel hozzávalói:8 csirkecomb
3 ek zsír (kacsa, liba)
2 vöröshagyma
5 dkg kolozsvári szalonna
6 gerezd fokhagyma
1 dl rozébor
1 tk oregáno
1 tk bazsalikom
őrölt bors
só
A Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel elkészítési módja:
A zsíron megpirítom a kockára vágott kolozsvári szalonnát, majd rádobom a félfőre vágott vöröshagymát és megdinsztelem rajta. Hozzáadom fűszereket, bort, áttört fokhagymát, majd belerakom a megtisztított és félbe vágott combokat. Ha valaki nem szereti, a bőrét is eltávolíthatja, én is sokszor megteszem, most viszont rajtahagytam. Megsózom és fedő alatt a hús puhulásáig párolom. Néha megkeverem, az elfőtt levet kevés vízzel pótolom. A főzés vége felé már nem keverem, csak rázogatom, hogy a hús ne essen szét.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. aug. 27. 08:19
A fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel elkészítési módja és hozzávalói.