Krumplis tarhonya recept
A Krumplis tarhonya hozzávalói:1 közepes vöröshagyma
étolaj
3 dl házi készítésű tarhonya
7-8 db krumpli
20 karika lángolt kolbász
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
őröltpaprika
A Krumplis tarhonya elkészítési módja:
Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, a tarhonyával együtt rövid ideig pirítom, míg enyhe színe kezd lenni. Megszórom a piros őröltpaprikával, vízzel felengedem, sózom, kevés ételízesítőt is lehet tenni hozzá. Amikor a tarhonya félfövésben van, hozzáteszem a kockákra vágott krumplikat, a karikára vágott kolbászt, az egész paradicsomot, a szeletekre vágott zöldpaprikát, s gyakran megkevergetve készre főzöm. Közben a vizet pótolom, ha szükséges.
El kell, hogy fője a levét, mifelénk ezért "keménytarhonyának" is nevezik.
A zsiradékot nem kell tőle sajnálni, a tarhonya szereti a zsírt. Nem diétás étel, jó laktató!
Ez a mennyiség egy 4 literes lábashoz való, legalább 6 személyre.
A naplómban található róla fotó a 135. hsz. alatt!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2009. márc. 8. 15:00
A krumplis tarhonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.