Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Patiszon fasírt recept

Patiszon fasírt recept

A Patiszon fasírt hozzávalói:
1 db kb. 50 dkg-os patiszon
2 db tojás
1 szelet rozskenyér
kevéske apróra vágott petrezselyemzöldje
kb. 2 dkg vöröshagyma, szintén apróra vágva
só, bors, ételízesítő ízlés szerint
zsemlemorzsa


A Patiszon fasírt elkészítési módja:
A patiszont meghámozom, belsejét kikaparom, majd nagy lyukú reszelőn lereszelem. Lesózom, állni hagyom negyed óráig. Kinyomkodom a levétől, beleütöm a tojásokat, hozzáadom a petrezselyemzöldjét, a reszelt vöröshagymát, belemorzsolom a kenyér belét, s még teszek hozzá kevés zsemlemorzsát, de ne legyen kemény! Sóval, borssal ízesítem, s evőkanállal forró olajba szaggatom, kicsit lelapítom, hogy könnyebben átsüljön, majd megfordítom, hogy a másik oldala is szép piros legyen.

Főzelékek mellé remek feltétnek, de fogyasztható salátával is.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A patiszon fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook