Patiszon fasírt recept
A Patiszon fasírt hozzávalói:1 db kb. 50 dkg-os patiszon
2 db tojás
1 szelet rozskenyér
kevéske apróra vágott petrezselyemzöldje
kb. 2 dkg vöröshagyma, szintén apróra vágva
só, bors, ételízesítő ízlés szerint
zsemlemorzsa
A Patiszon fasírt elkészítési módja:
A patiszont meghámozom, belsejét kikaparom, majd nagy lyukú reszelőn lereszelem. Lesózom, állni hagyom negyed óráig. Kinyomkodom a levétől, beleütöm a tojásokat, hozzáadom a petrezselyemzöldjét, a reszelt vöröshagymát, belemorzsolom a kenyér belét, s még teszek hozzá kevés zsemlemorzsát, de ne legyen kemény! Sóval, borssal ízesítem, s evőkanállal forró olajba szaggatom, kicsit lelapítom, hogy könnyebben átsüljön, majd megfordítom, hogy a másik oldala is szép piros legyen.
Főzelékek mellé remek feltétnek, de fogyasztható salátával is.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2008. szept. 24. 22:00
A patiszon fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.