Húsos lepény recept


30dkg mirelit levelestészta
40dkg darált sertéshús
1fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
só,bors ,1 teáskanál liszt ,kakukkfű 1 dl tej
petrezselyemzöldje és néhány gyöngyhagyma a díszítéshez
A Húsos lepény elkészítési módja:
A kiengedett tésztát kinyújtjuk,kizsírozott tepsiben félig megsütjük.A vöröshagymát kockára vágjuk,olajon megpirítjuk.Hozzáadjuk a darált húst,a paradicsomot,sóval,borssal,fokhagymával, kakukkfűvel fűszerezzük.Mielőtt készre pároljuk a liszttel megszórjuk,tejjel felengedjük,hogy jó szaftos húskrémet kapjunk,ezt a tésztára tesszük,körberakjuk paradicsommal,megszórjuk petrezselyem zöldjével,gyöngyhagymával díszitjük és készre sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. máj. 25. 16:06
A húsos lepény elkészítési módja és hozzávalói.