Borjúcsülök pékné módra diszkoszban sütve recept


80 dkg borjú csülök csont nélkül
1 kg burgonya
30 dkg vöröshagyma
étolaj
só
őrölt bors.
A Borjúcsülök pékné módra diszkoszban sütve elkészítési módja:
A csont nélküli borjuhúst sózzuk, borsozzuk és félre tesszük. Megtisztítjuk a burgonyát és hosszában felszeleteljük. A diszkosz belsejét egy nagy alufóliával kibéleljük és megolajozzuk. Beletesszük a burgonyát és a megtisztított, negyedekre vágott vöröshagyma felét. Erre rátesszük a pácolt csülköt, majd ismét a burgonya és a vöröshagyma következik. Sóval, borssal meghintjük, ráhajtjuk a fóliát és lezárjuk a diszkosz fedelét. Hűtőszekrénybe téve pihentetjük 2-3 órán át, de a másnapi felhasználásig is maradhat. Ekkor a szabad tűzhelyen tüzet gyújtunk és az erős, izzó parázsba tesszük az edényt 1-2 órára. de közben a parázsról gondoskodnunk kell. A kész sülthöz friss parasztkenyér és száraz fehérbor illik.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. aug. 15. 05:40
A borjúcsülök pékné módra diszkoszban sütve elkészítési módja és hozzávalói.