Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Szalonnás, tésztás bableves recept

Szalonnás, tésztás bableves recept

Elkészítési idő 60 perc

A Szalonnás, tésztás bableves hozzávalói:
40 dkg bab (konzerv, vörös, fehér vagy vegyesen)
8 szelet bacon
apróra vágva
10 dkg tészta (eperlevél, eltördelt spagetti vagy makaróni stb.)
2 szál póréhagyma
4 szál sárgarépa
1 liter húsleves (leveskockából is készíthető)
2 evőkanál paradicsompüré

csipetnyi őrölt fekete bors,2-3 evőkanál aprított petrezselyemzöld vagy lestyánlevél.


A Szalonnás, tésztás bableves elkészítési módja:
A bacont egy serpenyőben ropogósra sütjük, majd rádobjuk a felkarikázott póréhagymát, a sárgarépát, és együtt pirítjuk kb 5-6 percig. Hozzákeverjük a leszűrt babot, a paradicsompürét és a tésztát,majd felöntjük a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Addig főzzük, amíg a tészta megpuhul. A tetejére szórjunk az apróra vágott petrezselymet, és forrón tálaljuk. Tálaláskor a leves reszelt sajttal vagy tejföllel tovább gazdagítható.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A szalonnás, tésztás bableves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook