Kínai egytálétel recept
A Kínai egytálétel hozzávalói:2 db közepes sárgarépa
3 db gomba (én csiperkét szoktam beletenni, de akármilyet lehet, akár vegyesen és többet is)
20 dkg natur tofu
1 konzerv bambuszrügy
1 zacskó szójababcsíra
1 nagy fej vöröshagyma1 csomag üvegtészta (vagy akár spagetti, makaróni tészta)
szójaszósz
olaj
30 dkg csirke- vagy pulykamell
fokhagyma
A Kínai egytálétel elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk, a kockákra vágott húst rátesszük, és egy kicsit pirulni hagyjuk. Ha már majdnem átsült, beletesszük az apróra vágott gombát, sárgarépát, bambuszt és a tofut. Kicsit hagyjuk sülni. Majd ízlés szerint megöntözzük szójaszósszal (én kb. 1 dl-t öntök rá), és egy kis vizet adunk hozzá. Lefedve pároljuk. Amikor már majdnem kész van, hozzáadjuk a szójababcsírát és belereszeljük a fokhagymát, és még kb. 5 percig pároljuk. A tésztát kifőzzük, lecsöpögetjük, wokban egy kis olajon és szójaszószon átforgatjuk. Végül összekeverjük a kettőt, és így tálaljuk
Eddig akármikor csináltam, mindig ízlett mindenkinek! A hozzávalókat a kínai vagy távol-keleti boltokban mind meg lehet kapni.
Szoktam néha hozzárakni fehérrépát, kalifornia paprikát, chilit, esetleg vöröshagyma helyet újhagymát is, így nyugodtan lehet kísérletezni. Sózni nem szabad, mert a szójaszósz nagyon sós magában is! Ha marad másnapra, akkor még jobb lesz, mert összeérnek az ízek. Általában wokban csinálom, mert elég nagy a mennyiség, ezt ne felejtsétek el!!!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2007. aug. 13. 06:27
A kínai egytálétel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.