Görögdinnyekehely recept
A Görögdinnyekehely hozzávalói:1 nagy görögdinnye
egy citrom leve
porcukor ízlés szerint
5 cl Maraschino
1 üveg pezsgő
néhány mentalevél a díszítéshez
A Görögdinnyekehely elkészítési módja:
A dinnyét félbevágjuk, kimagozzuk és kis golyócskákat vágunk ki belőle. A dinnyegolyócskákat egy tábla tesszük, citromlével, porcukorral és Maraschinoval marináljuk és két órára hűtőszekrénybe tesszük. A pezsgőt szintén behűtjük. A dinnyegolyócskákat elhelyezzük egy megfelelő tálban és leöntjük a jól behűtött pezsgővel (eközben az üveg nyakát merítsük a folyadékba, nehogy megszökjön a szénsav). Végül mentalevéllel díszítjük ezt a frissítő édességet.
Ez a hideg desszert pont az az édesség, amire ilyan forró napokban vágyunk.
/4-6 adag/
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2007. aug. 2. 07:49
A görögdinnyekehely elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.