Málnás piskótarakás recept
A Málnás piskótarakás hozzávalói:50 dkg málna
1 liter joghurt
2 csomag babapiskóta
kevés vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
tetszés szerint tejszínhab a tetejére
citromfűlevél vagy mentalevél a díszítéshez(persze ez el is maradhat)
A Málnás piskótarakás elkészítési módja:
A joghurtot öszekeverem a porcukorral és a vaníliás cukorral, a málnát óvatosan megmosom és lecsöpögtetem. Egy üvegtálat vagy jénait kibélelek babapiskótával, meglocsolom a joghurttal, és megszórom málnával. A rétegezést addíg folytatom, míg tart a hozzávalókból. Ezután az egészet hideg helyen állni hagyom kb. fél napot, ameddig a málna és a joghurt átáztatja a piskótát.Miután kehelybe kiszedtem az adagokat, tetejükre tejszínhabot teszek, és egy szem málnával és citromfűlevéllel díszítem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. júl. 4. 17:46
A málnás piskótarakás elkészítési módja és hozzávalói.