Ropogós mézes recept
A Ropogós mézes hozzávalói:15 dkg keksz, vagy babapiskóta,
15 dkg csokoládé,
10 dkg vaj,
2 evőkanál méz,
a tetejére meggy, vagy cseresznye ajánlott cukrozva.
A Ropogós mézes elkészítési módja:
A kekszet kézzel apróra tördeljük. A csokoládét is külön összetörjük, és gőzben felolvasztjuk. Ugyanígy megolvasztjuk a vajat és a mézet egy másik edényben. Végül a kekszet, a csokoládét, a vajat, meg a mézet jól összekeverjük. Egy kis tepsit vajjal jól kikenünk, és a kekszmasszát egyenletesen belenyomogatjuk. A cukrozott cseresznyeszemekkel kirakjuk a tetejét. Egy órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd felszeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. júl. 4. 14:12
A ropogós mézes elkészítési módja és hozzávalói.