Csokis barackos piskóta recept
A Csokis barackos piskóta hozzávalói:250 g tehéntúró
375 ml tej
2 evőkanál glukonon
15 g zselatin
1 csomag diabetikus babapiskóta
70 g cukormentes baracklekvár
3 barack
1 evőkanál kakaó
rumaroma
pár evőkanál tej (a piskóta locsolásához)
150 g diabetikus étcsokoládé
200 ml hulala tejszín
fejtett meggy a tetejére
A Csokis barackos piskóta elkészítési módja:
A zselatint a tejbe tesszük és lassú tűzön melegítjük. Amikor a tej langyos és a zselatin felolvadt, levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a tehéntúrót. Adunk hozzá 2 evőkanál glukonont. Egy lekapcsolható oldalú tortaformába egy sor babapiskótát teszünk és ráöntjük a túrókrém felét. A maradék piskótákat a diabetikus baracklekvárral megkenjük és két darabonként összeragasztjuk. Kevés rumaromával ízesített tejjel meglocsoljuk. A krém tetejére tesszük. Felszeletelünk 2 barackot és rátesszük. A túrókrém megmaradt részébe beletesszük a kakaót és a barack tetejére kenjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Lekapcsoljuk a sütőforma oldalát és a felvert tejszínhabbal, a diabetikus csokoládédarabokkal és a megmaradt barackkal, meggyszemekkel díszítjük a tortát. Nagyon finom.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. aug. 15. 06:45
A csokis barackos piskóta elkészítési módja és hozzávalói.