Ribizlis szelet recept
A Ribizlis szelet hozzávalói:6 db tojásfehérje
24 dkg glukonon
2 db tojássárgája
40 g barna liszt
50 dkg piros vagy fekete ribizli
4 ek glukonon
5 dl habtejszín
75 g glukonon
A Ribizlis szelet elkészítési módja:
A tojásfehérjéket a több részletben hozzáadagolt glukononnal kemény habbá verjük, majd nagyjából a kétharmadát habzsákba lapátoljuk. Sütőpapíros tepsire 4 egyforma habcsíkot húzunk úgy, hogy valamivel kisebb hely maradjon ki közöttük, mint amilyen széles egy csík. Óvatosan a maradék egyharmad fehérjehabhoz forgatjuk a tojássárgákat, majd a lisztet is. Ezt is habzsakba toltjuk es a feher csikok koze csikokat huzunk belole. Elomelegitett sutoben először 180°C-on 5 percig sütjük majd lejjebb vesszük a hőfokot 150°C-ra, és további 25-30 percet sütjük. Egy kisebb főzőedényben felrakjuk főni a megtisztított és megmosott ribizlit. Hozzáadjuk a glukonont, és addig főzzük, amíg a ribizliszemek teljesen szétválnak, és az egész kicsit besűrűsödik. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a glukonont, majd a lehűtött ribizlihez adjuk és alaposan elkeverjük. A tésztalapot a csíkokra merőlegesen középen kettévágjuk. Egy négyzet alapú tálat kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az kétoldalt kicsit kilógjon, hogy majd ki tudjuk emelni a kész sütit. A sütőpapírról óvatosan lefejtett tésztalap egyik felét a forma aljára tesszük, erre jön a ribizlis tejszínhab, majd a másik tésztalap. Egy ejszakára hűtőbe rakjuk es masnap ehetjuk.Nagyon finom.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. aug. 6. 10:21
A ribizlis szelet elkészítési módja és hozzávalói.