Ribizlis szelet recept

A Ribizlis szelet hozzávalói:
6 db tojásfehérje
24 dkg glukonon
2 db tojássárgája
40 g barna liszt
50 dkg piros vagy fekete ribizli
4 ek glukonon
5 dl habtejszín
75 g glukonon


A Ribizlis szelet elkészítési módja:
A tojásfehérjéket a több részletben hozzáadagolt glukononnal kemény habbá verjük, majd nagyjából a kétharmadát habzsákba lapátoljuk. Sütőpapíros tepsire 4 egyforma habcsíkot húzunk úgy, hogy valamivel kisebb hely maradjon ki közöttük, mint amilyen széles egy csík. Óvatosan a maradék egyharmad fehérjehabhoz forgatjuk a tojássárgákat, majd a lisztet is. Ezt is habzsakba toltjuk es a feher csikok koze csikokat huzunk belole. Elomelegitett sutoben először 180°C-on 5 percig sütjük majd lejjebb vesszük a hőfokot 150°C-ra, és további 25-30 percet sütjük. Egy kisebb főzőedényben felrakjuk főni a megtisztított és megmosott ribizlit. Hozzáadjuk a glukonont, és addig főzzük, amíg a ribizliszemek teljesen szétválnak, és az egész kicsit besűrűsödik. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a glukonont, majd a lehűtött ribizlihez adjuk és alaposan elkeverjük. A tésztalapot a csíkokra merőlegesen középen kettévágjuk. Egy négyzet alapú tálat kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az kétoldalt kicsit kilógjon, hogy majd ki tudjuk emelni a kész sütit. A sütőpapírról óvatosan lefejtett tésztalap egyik felét a forma aljára tesszük, erre jön a ribizlis tejszínhab, majd a másik tésztalap. Egy ejszakára hűtőbe rakjuk es masnap ehetjuk.Nagyon finom.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A ribizlis szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook