Diétás citromos máktorta recept
A Diétás citromos máktorta hozzávalói:Mákos piskóta
4 db tojás
7 dkg mák (darálva)
2 evőkanál lenmagliszt
4 ek glukonon
1 ek olívaolaj (fele)
1 késhegynyi szódabikarbóna
Citromos krém
20 dkg glukonon
6 evőkanál étkezési keményítő
3.5 dl víz (hideg)
5 db tojássárgája
2 citromból nyert citromlé
2 ek vaj
2 citromból nyert citromhéj
Merinque
5 db tojásfehérje
3 csepp citromlé
5 ek glukonon
A Diétás citromos máktorta elkészítési módja:
Keverjük össze a mákot, a lenmaglisztet és szódabikarbónát. A tojásokat válasszuk ketté. A tojások sárgáját habosítsuk ki a glukononnal, majd adjuk hozzá az olajat. A mákos keverékünket adjuk a tojássárgájához, majd finoman forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. Rakjunk a tortaformánk aljába sütőpapírt, majd öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Míg sül a piskótánk, elkészítjük a krémet és merinque-et. A keményítőt az édesítővel és vízzel kikavarjuk, majd hozzáadjuk a kicsit kihabosított tojássárgájához. Lassú tűzön főzzük addig, míg be nem sűrűsödik. Ez forrás után 1 perccel történik majd meg. Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a citromok levét, héját, illetve a vajat. Jól elkeverjük. A merinque-hez a tojásfehérjéket a glukonont és pár csepp citromlével, gőz fölött keményre keverjük. Mikor kivettük a piskótánkat, levesszük a sütőnk hőfokát 160 fokra. A piskótára ráöntjük a krémet, majd a tetejére a habot. Visszatoljuk a sütőbe még 15 percre. Várunk egy picit, majd óvatosan körbevágjuk, és lehúzzuk a torta aljáról a sütőpapírt (nekem ehhez segítség kellett :). Teljesen kihűtve szeleteljük.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. máj. 25. 17:21
A diétás citromos máktorta elkészítési módja és hozzávalói.