Madártej glukononnal recept

1 liter tej
3 tojás
3 teáskanál diabetikus vaníliás cukor
1 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál glukonon
A Madártej glukononnal elkészítési módja:
A 3 tojás sárgáját, 2 teáskanál diabetikus vaníliás cukrot, 3 evőkanál glukonont, a csapott evőkanál keményítőt simára keverjük, majd egy deciliter langyos tejet merünk hozzá kevergetés mellett. Amikor jó meleg-langyos a kilenc deciliternyi tej, lassan belecsurgatjuk a tojásos elegyünket folyamatos kevergetés mellett, és kis lángon sűrűre főzzük. A tojásfehérjét egy mikrózható tálban felverjük, a végén egy teáskanál dabetikus vaníliás cukrot és egy kevés glukonont teszünk bele, és újra felverjük, most már jó keményre. Betesszük a mikróba, teljes teljesítményen egy jó percre. Saját gőzében szépen megfő. Kanállal beleszaggatjuk a sodóba.
Jól lehűtve tálaljuk.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. nov. 7. 09:59
A madártej glukononnal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.