Egyszerű Rigó Jancsi recept

Tészta
5 tojás
5 ek cukor
5 ek liszt
2 ek kakaópor
Krém
5 dl Hulala/tejszín
2 dkg kakaópor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Bevonáshoz
csoki
Az Egyszerű Rigó Jancsi elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk, egy nagyméretű tepsiben. Félbe vágjuk. A habnak valót a fixálóval és vanillincukorral habbá verjük, majd félre teszünk egy keveset, a többibe pedig belekeverjük a kakaóport. Ezt a félbevágott piskóta alsó lapjára kenjük. A félretett fehéret ennek a kakaósnak a tetejére, majd rátesszük a fölső tésztalapot. A tetejét csokival vonjuk be.
Érdemes szeletelés előtt hűteni néhány órát. Aki édesebben szereti, nyugodtan használjon hozzá néhány deka porcukrot. Nekem megfelel a Hulala édessége hozzá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. szept. 24. 06:40
Az egyszerű rigó jancsi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.