Dalmatorta recept
A Dalmatorta hozzávalói:Tészta:
3 tojás
6 dkg cukor
6 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
2 dkg kakaó
Krém:
4 dl habtejszín
30 dkg fehér csokoládé
Díszítés:
3 dkg étcsokoládé
0,2 dl habtejszín
A Dalmatorta elkészítési módja:
A tojásokat verjük fel a cukorral, majd forgassuk bele a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy csatos tortaformát és töltsük bele a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni. A krémhez verjük fel a tejszínt és szobahőmérsékleten hagyjuk állni 30 percig. A fehér csokit olvasszuk fel gőz felett és keverjünk hozzá a felvert tejszínhabból 3 evőkanálnyit, majd adagoljuk hozzá a többit is, dolgozzuk homogén eleggyé. Kenjük rá a tészta tetejére és tegyük hűtőbe dermedni. Az étcsokit is gőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a tejszínt. Töltsük egy nejlon zacskóba, vágjuk le a sarkát és nyomjunk különböző nagyságú pöttyöket a krémes torta tetejére. Ezután ismét tegyük hűtőbe dermedni, majd ezután szeletelhetjük.
(mindmegette.hu)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Marcsietta, 2015. szept. 23. 23:30
A dalmatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.