Diótorta grillázzsal recept
A Diótorta grillázzsal hozzávalói:(24 cm-es tortaformához)
A piskótalaphoz
3 tojás
0,5 dl víz
15 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg darált dió
1 kávéskanál sütőpor
A krémhez
3 dl tej
3 púpozott evőkanál liszt
15 dkg vaj
10 dkg cukor
15 dkg darált dió
A diógrillázshoz
5 dkg cukor
3 dkg durvára tört dió
A Diótorta grillázzsal elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra melegítjük, a forma alját sütőpapírral béleljük. Az egész tojásokat a vízzel és a cukorral alaposan felverjük, a habverő maximum fokozatán ez 4-5 perc. Hozzáadjuk az előzőleg összevegyített lisztet, diót, sütőport és elkeverjük. Beleöntjük a formába, elsimítjuk és 10-15 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni. A krémhez a lisztet a tejjel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Kihűtjük. A vajat a cukorral kikeverjük, a főzött részhez adjuk. Habverővel kicsit átdolgozzuk az egészet, hogy teljesen sima krémet kapjunk. Végül a darált diót is beleforgatjuk. A grillázshoz a cukrot lábosban aranyszínűre pirítjuk, belekeverjük a diót és azonnal sütőpapírra öntjük. Ha teljesen kihűlt és megszilárdult, zacskóba tesszük és összetörjük. A tortalapot tortatálra helyezzük, rásimítjuk a krémet és megszórjuk grillázzsal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Marcsietta, 2014. jan. 22. 22:19
A diótorta grillázzsal elkészítési módja és hozzávalói.