New Orleans-i rizssütemény recept
A New Orleans-i rizssütemény hozzávalói:5 dl főtt rizs vagy tejberizs (ízesítve fahéjjal, szerecsendióval, vaníliával, gyömbérrel)
10 dkg liszt
6-8 dkg cukor
2 teáskanál sütőpor
2 tojás
csipet só
a sütéshez: olaj
a tálaláshoz: porcukor
A New Orleans-i rizssütemény elkészítési módja:
Főzz tejberizst: A rizst (1 pohár) 5 dkg vajon, fehéredésig pirítsd meg. Adj hozzá 2 pohár csipet sóval ízesített vizet és főzd benne a rizst majdnem puhára. Ha a levet felveszi és ragacsossá kezd válni adj hozzá 1 pohár tejet és a fűszereket, majd főzd puhára. Hagyd hűlni, közben a tojásokat a cukorral verd fel és add hozzá a kihűlt tejberizst, a sütőporral elkevert lisztet és keverd össze. A masszából egy kanál segítségével egyforma gombócokat formázz és lapítsd ki, mint a fasírtnál szoktuk. Bő forró olajban süsd mindkét oldalát szép aranybarnára.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. jan. 21. 15:34
A new orleans-i rizssütemény elkészítési módja és hozzávalói.