Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » New Orleans-i rizssütemény recept

New Orleans-i rizssütemény recept

A New Orleans-i rizssütemény hozzávalói:
5 dl főtt rizs vagy tejberizs (ízesítve fahéjjal, szerecsendióval, vaníliával, gyömbérrel)
10 dkg liszt
6-8 dkg cukor
2 teáskanál sütőpor
2 tojás
csipet só
a sütéshez: olaj
a tálaláshoz: porcukor


A New Orleans-i rizssütemény elkészítési módja:
Főzz tejberizst: A rizst (1 pohár) 5 dkg vajon, fehéredésig pirítsd meg. Adj hozzá 2 pohár csipet sóval ízesített vizet és főzd benne a rizst majdnem puhára. Ha a levet felveszi és ragacsossá kezd válni adj hozzá 1 pohár tejet és a fűszereket, majd főzd puhára. Hagyd hűlni, közben a tojásokat a cukorral verd fel és add hozzá a kihűlt tejberizst, a sütőporral elkevert lisztet és keverd össze. A masszából egy kanál segítségével egyforma gombócokat formázz és lapítsd ki, mint a fasírtnál szoktuk. Bő forró olajban süsd mindkét oldalát szép aranybarnára.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A new orleans-i rizssütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook