Finom tejkaramella recept
40 perc
A Finom tejkaramella hozzávalói:
25 dkg cukor (kristály)
0.5 l tej
4 dkg vaj
A Finom tejkaramella elkészítési módja:
A tejet és a kristálycukrot összekeverjük, és lassú tűzön kb. 50-60 percig forraljuk. Amikor már sűrű, szép karamell színe van, és látni az edény alját, levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a vajat. Olajos fóliával kibélelt kisebb, négyszögletes edénybe öntjük. Félig megszilárdult állapotban felszeleteljük.
Igaz, hogy időigényes, de lassú tűzön főzve kavargatást sem igényel, csak amikor már elég sűrű, addig készülhet más, egyéb sütni-főzni való. Ha teljesen kihűlt, talán egy kissé törik szeleteléskor!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. jan. 13. 20:11
A finom tejkaramella elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.